Mediatheek - Brochures

CANAC 2: luchtverkeersleiding gericht op performantie   (0.84 Mb)
Ontdek CANAC2, het systeem voor het beheer van het luchtverkeer dat het controlecentrum uitrust, alsook de torens van de vijf openbare Belgische luchthavens en dat een innovatief operationeel concept aanwendt, gericht op het tactische beheer van de luchtverkeersstromen.

The Sky within your reach: become an air traffic controller   (0.16 Mb)
Beschikbaar enkel in het Engels. Wat is luchtverkeersleiding ? Hoe word ik luchtverkeersleider ? Een beknopte gids voor aspirant-luchtverkeersleiders.

Training Centre - Driven by excellence in air traffic management   (0.59 Mb)
Beschikbaar enkel in het Engels. Presentatie van het Opleidingscentrum met informatie over ons aanbod inzake opleidingen: luchtverkeersleiding, technologie (communicatie-, navigatie- en bewakingssystemen) en meteorologie.

Technical expertise for air navigation safety   (0.59 Mb)
Beschikbaar enkel in het Engels. De technische systemen die onmisbaar zijn voor een veilig luchtverkeer, de ATSEP-beroepen en hun loopbaanperspectieven binnen Belgocontrol.

Meteorological services - Accurate weather information for a safe airspace   (0.52 Mb)
Beschikbaar enkel in het Engels. Introductie van de Belgocontrol meteorologisiche dienst.

De controletoren van Brussel-Nationaal - Voor een optimale veiligheid van het luchtverkeer   (0.63 Mb)
Presentatie van de controletoren van Brussel-Nationaal, vanaf zijn bouw tot zijn ingebruikneming begin 2005. De controletoren is uitgegroeid tot de referentie in de wereld van de luchtverkeersleiding.

AMS - Airport Movement System   (0.78 Mb)
Beschikbaar enkel in het Engels. Introductie van het AMS (Airport Movement System), het torenluchtverkeersleidingsysteem ontwikkeld door Belgocontrol.

Single European Sky - FAB Europe Central - Herdefiniëring van de luchtverkeersleiding in het hart van Europa   (0.48 Mb)
Deze brochure is een gezamenlijke uitgave van de zeven luchtverkeersleidingscentra die betrokken zijn in de haalbaarheidsstudie FAB Europe Central.

AIS - Aeronautical Information Services   (0.14 Mb)
Beschikbaar enkel in het Engels. Producten en diensten die de Belgocontrol AIS-afdeling op maat aanbiedt aan alle luchtruimgebruikers.