CANAC 2: het luchtverkeersleidingcentrum

Luchtverkeersleiding gericht op performantie

CANAC 2, dat in dienst gesteld werd in november 2009, is het luchtverkeersleidingcentrum (ACC – Area Control Centre) van Belgocontrol. Maar CANAC 2 is ook het systeem voor het beheer van het luchtverkeer dat niet alleen dit centrum uitrust maar ook de verkeerstorens van de vijf Belgische openbare luchthavens: Brussel-Nationaal, Antwerpen, Charleroi, Luik en Oostende.

CANAC 2 maakt gebruik van een innovatief operationeel concept dat werd ontworpen door de experts van Belgocontrol. Het omvat het luchtverkeersleidingcentrum en de verkeerstorens in een dynamisch geheel gericht op het tactische beheer van de luchtverkeersstromen. Het concept berust op de laatste technologische ontwikkelingen en biedt een optimale efficiëntie en een kwaliteitsvolle dienstverlening tegen een lagere kost.

In het kader van de continuïteit beschikt CANAC 2 ook over een ruimte om luchtverkeersleiders op te leiden en voor de militaire verkeersleiding.

Het evolutieve en perfect interoperabele CANAC 2-systeem sluit aan op de laatste ontwikkelingen van het SESAR-programma (Single European Sky ATM Research). CANAC 2 is een grote troef voor Belgocontrol in de opbouw van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim via zijn deelname aan het FABEC (Functional Airspace Block Europe Central).

CANAC 2: luchtverkeersleiding gericht op performantie   (0.84 Mb)
video : CANAC 2   (46.68 Mb)