droneguide.be

Welkom op droneguide.be

Met de explosieve groei in de verkoop en het gebruik van drones komt de uitdaging om ze op een veilige manier toegang te geven tot het luchtruim.

Stap één tot die veilige integratie in het luchtruim is het informeren van drone piloten over waar en in welke omstandigheden ze mogen vliegen. Alhoewel de regelgeving duidelijk is opgesteld, blijft het voor zowel de recreationele als de goed opgeleide professionele drone piloot een helse taak om ze altijd en overal correct toe te passen.

Daarom is droneguide.be als gezamenlijk initiatief van Belgocontrol en het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) opgericht. Het is een plaats waar alle piloten terecht kunnen voor gebruiksvriendelijke softwaretools die hen moeten helpen bij de veilige en efficiënte uitvoering van hun vluchten.

Droneguide Mobiele App

Deze app gebruikt dezelfde kaart als de Droneguide Map, maar gaat een heel stuk verder in het aanduiden wat mag en niet mag. Het laat de piloot toe zijn/haar concreet vluchtplan op eenvoudige wijze in te voeren en te laten valideren ten opzichte van de geldende regelgeving. Zo wordt nagekeken of een vlucht in het door de piloot gecreëerd stukje luchtruim al dan niet voor problemen kan zorgen.

Na registratie kan je bovendien genieten van een aantal leuke extra's zoals het beheer van je eigen vloot van drones en het automatisch aanmaken van een logbook die alle uitgevoerde vluchten nauwkeurig bijhoudt. Wanneer de Fly-Now-knop is geactiveerd, geeft deze tevens aan of er andere actieve drones in de buurt zijn en aandacht van de piloot vereisen.

 

 

 

Download the app user manual

Droneguide map

Zowel professionelen als particulieren kunnen hier informatie vinden over het gebruik van drones, alsook een dynamische kaart van het luchtruim die aanduidt waar je al dan niet mag vliegen (tijdelijk of permanent).

naar de map

Stuur uw feedback naar : droneguide@belgocontrol.be

link tot DGLV webpagina: https://mobilit.belgium.be/nl/luchtvaart/drones