Infrastructuur & instructeurs

Simulators van de laatste generatie

De ‘toren' en ‘radar' simulators zijn uitgerust met de meest recente technologie, en weerspiegelen de kwaliteit van de opleidingen die Belgocontrol aanbiedt.

  • De torensimulator: deze simulator biedt een zeer realistische 3D-omgeving, het panoramisch zicht bestrijkt 360° en de simulator telt 4 werkposten. Dankzij zijn functionaliteiten mogen we hem bij de beste torensimulators van Europa rekenen. Hij kan bestaande luchthavenomgevingen simuleren, realistische scenario's oproepen en zeer gevarieerde weersomstandigheden nabootsen. Via synthesebeelden kan het systeem ook dag en nacht weergeven, de visuele hoeken veranderen en noodsituaties of incidenten integreren.
  • De radarsimulator: deze simulator telt 32 werkposten en kan een brede waaier aan situaties oproepen, van de basisradaropleiding over noodsituaties tot vervolmakingopleidingen.

Leslokalen en mediatheek

Het Opleidingscentrum beschikt over 5 volledig uitgeruste leslokalen en over 4 zalen voor Computer Based Training (CBT).

De vergaderzalen, waaronder één auditorium, zijn alle volledig uitgerust en ideaal voor vergaderingen of andere bijeenkomsten.

Een mediatheek met internettoegang en talrijke publicaties m.b.t. het domein van de luchtverkeersleiding in brede zin en de luchtvaart in het algemeen, staat ter beschikking van alle studenten van het Opleidingscentrum.

Professionele instructeurs tot uw dienst

Gezien de specifieke aard van ons luchtruim –het is namelijk één van de drukste en de meest complexe ter wereld- heeft Belgocontrol expertise en ongeëvenaarde ervaring ontwikkeld in het beheer en de geleiding van het luchtverkeer. Goed opgeleid personeel, dat rationele beslissingen kan nemen, speelt een sleutelrol in dit proces. Daarom leveren de opleidingen die Belgocontrol geeft, hoogopgeleide professionals. Dit kwaliteitsniveau kan slechts worden behaald door de hoge normen te blijven handhaven, zowel voor de uitrusting als voor de instructeurs.

Het Opleidingscentrum beschikt permanent over 21 professionals. De instructeurs hebben allen ruime operationele ervaring. De theoretische cursussen en de praktijkoefeningen worden intern voorbereid op basis van de internationale normen goedgekeurd door de ICAO of ontwikkeld door Eurocontrol.

Belgocontrol neemt actief deel aan de harmonisatie van de ATC-opleiding op Europees niveau en volgt de voorschriften van Eurocontrol (Common Core Content and Training Objectives for ATCO) die eerst werden vertaald naar ESARR 5 en daarna naar de Common Requirements die de grondslag zijn van het Gemeenschappelijk Europees luchtruim.

video : Opleidingscentrum   (11.71 Mb)
Video: De luchtverkeersleiders - De opleiding  
Training Centre - Driven by excellence in air traffic management   (0.59 Mb)
Jaarverslag 2013   (5.58 Mb)
Jaarverslag 2017