Airspace Design Officer

De functie


Als Airspace Design Officer ontwerpt en beheert u projecten omtrent het Belgisch luchtruim gebaseerd op de Belgische strategische visie, operationele analyses en ad-hoc studies voor short term dossiers.

U ontwerpt, past aan en verbetert (delen van) het luchtruim, routes, vliegprocedures, werkmethodes enz met als doel de hoogst mogelijke capaciteit, efficiëntie en veiligheid te garanderen.

U beheert en evalueert het operationeel concept dat is uitgetekend o.a. door het analyseren van de "performance indicators". U zorgt, in overleg met de end user, voor corrigerende aanpassingen en verbeteringen aan de manier van werken, de route-structuur en de coördinatie (inclusief de coördinatie met andere centra) in gevolge van nieuwe technieken en evoluties.

U geeft een permanente focus op de optimalisatie van een bestaand luchtruim bijvoorbeeld door het in kaart brengen van complexe verkeersknooppunten.

U volgt de evoluties binnen het volledige Air Traffic Management systeem op en bereidt pro-actief voorstellen voor met het oog op het behalen van onze performance indicators.

U zorgt voor de juiste inzichten en contributies in projecten rekening houdend met de huidige luchtruimstructuur, routes en procedures inclusief de voor- en nadelen van elk element (waarom verkeersstromen en procedures zijn zoals ze zijn of waarom ze moeten veranderen).

 

Uw profiel:
 
 • Ervaring als luchtverkeersleider is een pluspunt
 • U beschikt over een degelijke ATS kennis
 • U hebt een specifieke ervaring en/of interesse in het in concepten en modellen onderbrengen, het beheer en het documenteren van het door Belgocontrol beheerde luchtruim, met inbegrip van het ontwikkelen van procedures, beperkingen en werkmethodes .
 • U hebt een zeer goede kennis van het Engels
   

Solliciteer hier

Gelieve uw brief en CV op te sturen naar
email:jobs@belgocontrol.be
Belgocontrol
Tervuursesteenweg 303
B - 1820 Steenokkerzeel
 

 

 

VEILIGHEIDVERIFICATIE
In het kader van de vacature waarvoor u zich kandidaat stelt dienen wij uw bijzondere aandacht te vestigen op het feit dat de kandidaten voor het uitoefenen van een functie bij Belgocontrol voorafgaandelijk een veiligheidsverificatie dienen te ondergaan dewelke uitgevoerd wordt door de Nationale Veiligheidsoverheid. Meer informatie

 

  Jaarverslag 2017  
  Video: Onze missie  
  Video: Luchtverkeersleiding - De kerntaak