Meteo speciale diensten

De meteodienst van Belgocontrol presenteert u een waaier aan bijkomende communicatie- en opleidingsinitiatieven. We nodigen u van harte uit om ons te contacteren voor meer gedetailleerde informatie.

  • Begeleiding van luchtvaartevenementen: Indien u op zoek bent naar de meteorologische begeleiding van uw evenement, dan nodigen wij u uit om contact op te nemen met onze dienst. In onderlinge samenspraak bekijken wij op welke manier wij u de meest optimale dienstverlening kunnen aanbieden. Dit kan inhouden dat wij speciale voorspellingsbulletins opstellen of een meteoroloog bij u ter plaatse sturen. Hoe sneller u ons op de hoogte brengt van uw evenement, hoe beter wij ons uiteraard kunnen afstemmen op uw noden. Een kostprijs wordt berekend op basis van onze verplaatsingskosten.
  • Handdruk tussen luchtvaart en Meteo: Belgocontrol organiseert rondetafelgesprekken tussen luchtruimgebruikers en de meteodienst. We nemen een kijkje achter de schermen van uw organisatie, u kijkt mee over de schouder van onze voorspellingsdienst. We zijn er immers van overtuigd dat open communicatie leidt tot een betere dienstverlening.
  • Workshops: Belgocontrol organiseert op regelmatige basis of op aanvraag thema–dag/avonden waarbij u en/of uw organisatie de mogelijkheid wordt aangeboden om een bepaald meteorologische onderwerp verder uit te diepen.

    Praktische informatie

    Deze workshops worden georganiseerd op de site van Belgocontrol in Steenokkerzeel. Indien gewenst kan er door uw organisatie een andere locatie worden voorgesteld. Het aantal deelnemers per workshop wordt in principe beperkt tot een 20-tal deelnemers (minimum van 8). De kostprijs is afhankelijk van de duur (aantal uren) van de specifieke workshop.

  • Meteo - Expert op aanvraag: Hebt u nood aan meteorologische expertise in uw vakdomein? Contacteer ons vrijblijvend en informeer naar de mogelijkheden.
 
AIM Briefing
 

Jaarverslag 2017  
Video: Het weer - Waarneming en voorspelling  
Meteorological services - Accurate weather information for a safe airspace   (0.52 Mb)