SPACC - Special Activities Coordination Cell

De Special Activities Coordination Cell (SPACC) coördineert alle vluchten met een specifiek karakter en die een speciale behandeling door ATC vergen, alsook alle activiteiten in de lucht en op de grond die een impact op het normale luchtverkeer in gecontroleerd luchtruim kunnen hebben.

De goedkeuring voor speciale vluchten moet rechtstreeks worden verkregen van de SPACC. Die speciale vluchten omvatten ijkingsvluchten, testvluchten, controlevluchten, luchtopnames, vluchten voor radio- en tv-uitzendingen, luchtdopen, enz.. Een verzoek, aan de hand van een van de onderstaande formulieren, moet worden gericht aan spacc@belgocontrol.be ten minste 5 werkdagen voor de geplande uitvoeringsdatum van de vlucht.

Formulier voor vluchten voor radio- en tv-uitzendingen

Formulier voor andere speciale vluchten

Vluchten die EBR01 binnenvliegen of doorkruisen of vluchten onder de wettelijk verplichte minimumvlieghoogte (SERA.5005) vereisen echter de goedkeuring van het DGLV. Het aanvraagformulier moet per e-mail verstuurd worden naar het DGLV: bcaa.airports@mobilit.fgov.be. Meer informatie over deze ontheffingen is beschikbaar op de website van het DGLV.

De volgende activiteiten vereisen ook de goedkeuring van het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV).

 
AIM Briefing
 

Jaarverslag 2017  
Video: Het luchtruim - De organisatie