Opleidingscentrum

Het Opleidingscentrum van Belgocontrol in Steenokkerzeel leidt de toekomstige luchtverkeersleiders op en verschaft tevens opleidingen voor andere functies binnen Belgocontrol.

Dankzij zijn geavanceerde uitrusting en de kwaliteit van zijn instructeurs, is het Opleidingscentrum één van de beste opleidingscentra van Europa.

Vertegenwoordigers van Belgocontrol nemen actief deel aan de Training Subgroup van de EATMP (European Air Traffic Management Planning), die de opleiding van luchtverkeersleiders op Europees niveau harmoniseert. Wanneer deze harmonisatie effectief zal worden doorgevoerd, zullen er licenties worden afgeleverd voor heel Europa.

Op grond van zijn expertise en zijn infrastructuur, is het de bedoeling van Belgocontrol om een voortrekkersrol te spelen in de opleiding van luchtverkeersleiders van andere landen uit Europa en daarbuiten.

Het Opleidingscentrum ligt in de voornaamste exploitatiezetel van Belgocontrol in Steenokkerzeel, in het hart van de luchtvaartactiviteit waar alle diensten gecentraliseerd zijn. Het biedt alle restauratie- en verblijfsfaciliteiten. Op deze nieuwe campus van de luchtvaartwereld bevinden zich tevens de controletoren van Brussel-Nationaal, het Computer Assisted National Air Traffic Control Centre (CANAC) en het administratieve centrum. Geen enkele site biedt zo'n perfecte integratie van de opleiding in de ATC- en luchtvaartwereld.

video : Opleidingscentrum   (11.71 Mb)
Video: De luchtverkeersleiders - De opleiding  
Training Centre - Driven by excellence in air traffic management   (0.59 Mb)
Jaarverslag 2017