Zoom In

De controletoren

Maak kennis met de controletoren van Brussel-Nationaal. Officieel ingehuldigd begin 2005, is deze toren één van de meest moderne ter wereld.

 

Raadpleeg het dossier "Controletoren"


 

Single European Sky

Het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim is een initiatief van de Europese Commissie en beoogt een rationeler beheer van het luchtruim met nog meer veiligheid, capaciteit en economische efficiëntie. Ontdek de onderliggende principes van dit project, nuttige links tot de wetgeving/reglementering, alsook Belgocontrol's actieve deelname aan de herdefiniëring van het Europese luchtruim.

Raadpleeg het dossier "Gemeenschappelijk Europees Luchtruim"


 

Veiligheid

De luchvaartveiligheid, de absolute prioriteit van Belgocontrol, wordt dagdagelijks met uiterste nauwkeurigheid gehandhaafd door middel van een proactieve, systematische en geformaliseerde methodologie. Het waarborgen van uw veiligheid, zowel in vlucht als op de grond, is de bestaansreden van Belgocontrol, die steunt op een luchtverkeersleiding waar niets aan het toeval wordt overgelaten en op een onderbouwde veiligheidscultuur binnen alle lagen van de organisatie.

 

Raadpleeg het dossier "Veiligheid"


 

Canac 2

CANAC 2, dat in dienst gesteld werd in november 2009, is het luchtverkeersleidingcentrum (ACC – Area Control Centre) van Belgocontrol. Maar CANAC 2 is ook het systeem voor het beheer van het luchtverkeer dat niet alleen dit centrum uitrust maar ook de verkeerstorens van de vijf Belgische openbare luchthavens: Brussel-Nationaal, Antwerpen, Charleroi, Luik en Oostende.

Raadpleeg het dossier "CANAC 2"

Video: Het verkeersleidingscentrum en de controletorens - Permanent in evolutie  
Video: Onze missie  
Jaarverslag 2017